20. apr. 2015

Rokodelstvo kot zabava

Rokodelstvo je lahko prijetna popestritev rojstnodnevnih zabav naših nadobudnežev. Otroci so naveličani ponavljajočih se ambientov - zabave v Mc Donaldsu so že zlajnane, balinanje, karting, kino, plavanje ... tudi že ... s čim jih animirati, da bo nekaj posebnega? Z ročnimi spretnostmi!

Ja, boste rekli, tudi ustvarjalne delavnice so zlajnane ... Do neke mere to res drži. Ustvarjalne delavnice, ki so zadnje čase tako priljubljene, lahko vodi skoraj vsakdo,  in to ni prav.
V Sloveniji imamo veliko mojstrov z najrazličnejših področij rokodelstva in umetnosti in to znanje je nujno potrebno deliti med mlade. Prikazovanje tehnik, mogoče predajanje skrivnosti ... za rokodelca/umetnika je to lahko čisti užitek ... prav tako za slušatelje.

Sama se na rokodelskih delavnicah, ki jih izvajam,  vedno odlično počutim. Pa naj si bo to oblikovanje papirja, volne ali drugega tekstila. Uživam v dužbi sproščenih, vedoželjnih ljudi in se od njih tudi sama veliko naućim.

Ena takih rokodelskih delavnic je tudi mokro polstenje na rojstnodnevni zabavi otrok, ki vsopajo v svet najstnikov. Razigrani, vedoželjni, ustvarjalni ... ampak maksimalno 1 uro ali pa še par minutk več ... potem motivacija upade, saj je potrebno k torti in zabavi. In v tej eni uri lahko vsak ustvari čisto svoj unikat, ki ga bo s pridom uporabljal. Otroci resnično uživajo, tako punce kot tudi fanti.

Nekaj utinkov ...

Kontakt:
Lili Panjtar   T: 040 896693   E: info@lila-studio.com

Z veseljem bom pripravila delavnico tudi za vas in po vaši meri.Ni komentarjev:

Objavite komentar